„SERVISNA KNJIZICA“

                          U zivotu, od rodjenja pa nadalje, cesto su nam bile potrebne razne vrste knjizica. Od zdravstvene, djacke, clanske i jos nekih drugih dosli smo do jedne koju dobijamo kada sa nasim automobilom odemo u neki od servisa koji odrzavaju naseg ljubimca. Naravno tu mislim na SERVISNU KNJIZICU.
                       

                        Svrha servisne knjizice jeste da imate uvid u sve tehnicke, mehanicke i elektronske promene na svom vozilu. Naravno svojsvto takvog uvida je u tome sto cete imati uvek informaciju kada i sta je uradjeno na vasem vozilu, i predlog sta i kada se treba u nekom sledecem intervalu uraditi na vasem vozilu. Naravno efekat vodjenja ovakve vrste evidencije je i to sto u nekoj buducoj prodaji vaseg vozila novi vlasnik ce imati sve podatke o tome sta ste menjali i radili na automobilu i koliko jeste ulagali zelju, trud i novac u servisiranje. Servisna knjizica mora da poseduje podatke o vlasniku automobila, podatke o vozilu.

                        Naravno u servisnoj knjizici je potrebno istaci prostor za izvrsene usluge i ugradjene delove i bitno je imati stranu gde se odredjena zapazanja i beleske mogu ispisati.

                      Posle svake evidencije ili beleske bitno je da servis koji odrzava vase vozilo upise datum, potpise i stavi pecat svoje firme, tada je servisna knjizica zvanicnija i kompletnija. Naravno ono sto je bitno za vaseg servisera a i vas jeste da na servisnoj knjizici postoje i podaci o samom servisu.

                      Posto se vremena elektronike menjaju treba napomenuti da servisna knjizica kod servisera koji odgovorno vodi racuna o vasem vozilu se nalazi i u samom kompjuteru kao podatak koji tu ostaje trajno dokle god je vase vozilo kod vas. Ovim blogom smo hteli da malo objasnimo svojstvo servisne knjizice.

  

KOMENTAR