Istok Pavlović – rođen pod sretnom zvezdom

                              Subota uveče vreme kada je naš servis zatvoren, dobijam tvit od našeg druga da bi trebalo da se čujemo jer ima odredjen problem sa automobilom. Naravno čujemo se telefonom i on mi reče da mu auto jedva ide i da čuje neke zvukove u motoru, Dogovaramo se da sutradan u nedelju pregledamo auto da bismo ustanovili ozbiljnost kvara.
                              Naš drug dolazi u dogovoreno vreme i već prilazeći kanalu vidimo da je ispao kaiš alternatora i da se vuče po asfaltu, a roleri u motoru zveče kao čekićem da se udara u metal. Naše iskustvo govori da se u ovakvim situacijama očekuje i da je glava motora napukla posto je aluminijumska i očekujemo jos propratnih kvarova. Sve to je veliki posao i naravno veliko ulaganje koje je u raskoraku sa vrednošću automobila. Ali nas drug je – rođen pod sretnom zvezdom – i od svog ulaganja menjamo mu oštećeni roler, kaiševe i radimo redovni servis.


                              
                               Posle izvesnog vremena opet nešto predveče moj drug zove i kaže kako bi morao da dođe sutra do nas toliko mu u kolima nešto se čuje da je neizdrživo, naravno dogovaramo se za vreme i naravno kašnjenja nema. Sutradan stiže naš drug sa njegovim ljubimcem i već sa ulice čujemo kako ispod haube bruji kao da će sve poispadati. Podižemo haubu i očekujemo sveopšti haos, ali naravno naš drug je – rođen pod sretnom zvezdom – i poklopac od kućišta za filter se pomerio jer su ispali šrafovi koji učvršćavaju taj poklopac, stavljamo druge i ljubimac prede kao mačka.

                               Naravno i još jedna kratka crtica iz priče o mom drugu koji jedne večeri kreče za Obrenovac i po mraku nailazi na velikog betonskog policajca i pri brzini od 60 km/h prelazi preko njega. Kako je prošao taj betonski policajac nemamo informaciju ali ljubimac mog druga je zajaukao i počinje ogromno zvrndanje i lupanje u predelu motora. Kada je dovezao ljubimca mi ga probamo i stvarno se čuje nesnosna buka, pregledamo auto i ustanovimo da su popucali nosači motora. Kada smo krenuli da menjamo nosače motora ustanovimo da u jednom od njih nema ni glavnog šrafa koji osigurava i drži nosač motora. Možete pretpostaviti šta bi se desilo u toku vožnje da je motor ispao. 

Šta da kažem nego da je moj drug Istok Pavlović rođen pod – SRETNOM ZVEZDOM – ovo je priča iz našeg servisa o njemu koji redovno servisira svog ljubimca Opel Astru G, i ona mu uzvraća tako što ga stalno čuva.

KOMENTAR