PRIPREMITE VAS AUTO ZA LETNJE PUTOVANJE !!!

                               Danas je prvi dan leta 2013., godine, vec uveliko razmisljamo kuda na godisnji odmor i naravno svi oni koji ce to uraditi svojim automobilom razmisljaju kako svog ljubimca pripremiti za ozbiljan predjeni put. Nasa zapazanja i iskustva cemo preneti u ovom blogu na cega treba obratiti paznju prilikom pregleda i pripreme automobila za put.
                             
                              – Ono sto prvo trebamo pregledati jesu pneumatici njihovo stanje i naravno pritisci u njima, napa preporuka je da se svi plenumatici napumpaju azotom, i ne zaboravite da prekontrolisete rezervni tocak.
                              – Veoma je bitno da se pekontrolise sistem za kocenje, sto podrazumeva ulje za kocnice, stsanje paknova, plocica i diskova i naravno stanje rucne kocnice.
                              – Sve tecnosti u motoru, gde podrazumevamo ulje motora, antifriz, tecnost za stakla, ulje kocnice, uje u posudi za servo uredjaj, je takodje bitno pregledati, zameniti ili dovesti do mere sa oznakom maksimalno.
                              – Stanje bezbednosti i sigurnosti u voznji cete prekontrolisati tako sto treba ustanoviti stanje amortizera, spona, kugli, viljluski, ramena, silen blokova i svih zglobnih delova na trapu.
                              – Ono sto svako od nas moze da ucini a veoma je vazno jeste svetlosni sistem u koji ubrajamo svetla, pokazivace pravca, rikverc svetlo, sva cetiri zmigavca i naravno pregledati da li u rezervnom setu imate sve potrebne sijalice.
                              – Pre puta pregledajte da li sve od propisane opreme vas automobil poseduje, sve ono sto zakon propisuje i naravno jos ponesto od prirucnih pomocnih sredstava.

                              Ovim blogom smo pokusali da predociimo neka nasa zapazanja u pripremi automobila pred put u vreme godisnjih odmora, nadam se da smo uspeli u tome.  

KOMENTAR